måndag 3 maj 2010

9+0


Vid tionde graviditetsveckan kan det vara så att du åker känslomässig berg-och-dalbana. Det kan svänga ganska kraftigt. Det kan vara svårt för kvinnor som är vana vid att ha koll på allt, men det är viktigt att komma ihåg att det är normalt och faktiskt kan fortsätta under hela graviditeten. Hormoner har en del att göra med dessa känslosvängningar.

I slutet av den här veckan kommer fostret att vara ungefär 2,3 centimeter långt (som en druva, ungefär) och väger än så länge mindre än 2 gram. Ögonlocken är stängda och kommer inte att öppnas förrän vecka 27. Vristerna är mer utvecklade, fotlederna har formats och fingrar och tår är mer tydligt utvecklade. Armarna har blivit längre och böjs vid armbågen. I slutet av den här veckan har innerörat formats. Även om det ännu inte skulle synas med
ultraljud, så har könsorganen börjat formas. Vid det här laget har förmodligen din moderkaka utvecklats så att den sköter det mesta av hormonproduktionen. (babycenter.com)

Har idag ringt MVC som fortfarande tyckte att det inte alls var sent att sätta in proppbehandlingen i v.11+0. Alltså får jag snällt vänta 2veckor till. suck! Men de tyckte däremot att jag skulle ringa min husläkare om andfåddheten för att kolla upp så jag inte utvecklat ngn allergi eller ngt annat. De trodde iaf inte det kunde vara ngn propp såhär tidigt i graviditeten. hmm.. fick tid hos läkaren om 2h. Hoppas nu det bara är ngn allergi.

1 kommentar:

  1. Hoppas allt är bra, blir ju orolig när du inte skriver något på länge... Kram!

    SvaraRadera