onsdag 30 juni 2010

v.17+0 idag!

Nu är bebisen ungefär 11 centimeter lång i sitthöjd och väger cirka 140 gram. Skelettet består mest av ännu mjukt och böjligt brosk, men det kommer att hårdna gradvis. En skyddande substans som kallas myelin börjar nu omsluta ryggmärgen. Svettkörtlar utvecklas över hela kroppen.I takt med att bebisen blir större och starkare, så blir navelsträngen - livlinan till moderkakan - också kraftigare.

Din växande livmoder påverkar din balans och det kan kännas lite ostadigt. Var lite försiktig och känn efter om det verkligen är skönt med höga klackar nu. En liten klack kan vara skönt, men lyssna på din kropp (se.babycenter.com)

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner. (familjeliv.se)


Jahopp, så är man då i vecka 18 (17+0)! Detta går ju riktigt snabbt nu..vad skönt! :-)

Låg igår kväll innan jag somnade och kände hur pyret tryckte sig runt därinne. Blev hårt mest på min högra sida och man kunde se hur magen böljde sig fram. Tror inte alls jag har moderkakan i framvägg som UL-BM trodde i v.13 eller så har det ändrats? Känner iaf rörelserna väldigt tydligt.

Imorgon är der bara 2veckor kvar till ultraljudet-som vi längtar nu! Vill gärna veta vad det är för pyre därinne-jag tror ju du är en liten pojk, men mamma kan ju ha fel också. Och så är du en liten busig flicka istället! Den som väntar får se..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar